Te - vår passion i nästan 40 år

Trots att vi finländare inte riktigt anses vara storkonsumenter av te har vi ändå njutit av denna uppfriskande och ljuvliga dryck i årtionden. Te har gett oss värme i kalla vinterdagar och gett oss frisk, ny energi i sommarhettan.

Vi på Nordqvist vill göra varje testund till en sann upplevelse. Vi har som ett finländskt familjeföretag levt enligt detta princip sedan 1979. Vi tror på kvalitetste och vackra förpackningar. Först och främst ska teet dock smaka gott. Vi lever enligt våra värderingar genom att köpa våra teer, rooibos och smyckesblommorna, -frukterna och -bären från ansvarsfull producenterna. Vi ser till att våra produkter håller hög kvalitet och är säkra. Vi vill att du ska kunna njuta av te med gott samvete och utan bekymmer.

Det är lätt att brygga te hemma. Det enda du behöver är hett vatten, ett lämpligt filter och en kanna eller kopp. Vi ser till att teet i din kopp smakar gott, är färskt och säkert att dricka. Nordqvists tehus i Vanda och alla som arbetar där vill göra sitt bästa för gott te varje dag. Varje arbetsmoment, från produktutveckling, smaksättning, kontroll och förpackning, sker med passion. Te är inte bara en produkt som vi säljer, te är en del av vårt liv. Vi vill att te ska sprida goda tankar och värme till just dig.

Ett gemensamt ansvar

Nordqvists tehus tar ansvar för samhällsrelationer. Vi ser till att produkterna som vi köper in håller hög kvalitet, men tar även hänsyn till företagen och aktörerna som vi gör affärer med. Vi samarbetar inte med aktörer som inte följer lagstiftningens krav eller som inte följer allmänt vedertagen god praxis i sitt land eller inom sin näringsgren. Vi kontrollerar produkternas ursprung i teproduktionens ursprungsländer samt teplockarnas arbetsmiljö. Om vi upptäcker avvikelser tar vi direkt tag i dem och försöker påverka de olika frågorna och inblandade aktörer direkt. Vi tar hänsyn till varje lands förutsättningar och kultur. Vi kräver att alla våra strategiska leverantörer har ett certifikat om socialt ansvar. Våra televerantörer har bl.a. SA 8000:2008 dvs. Social Accountability-certifikat. Nordqvist stödjer även BSCI Code of Conduct-grundvärderingar. Dessa värderingar omfattar bland annat: rimliga arbetstider, förbud mot barnarbete, miljöskydd, etiska affärsprinciper, arbetshälsovård, rimlig lön eller ersättning för arbete och arbete mot arbetsplatsdiskriminering.

Livsmedelssäkerhet

Det ska vara en njutning att dricka te. Vi på Nordqvist uppmärksammar särskilt livsmedelssäkerheten när det gäller te. Vår livsmedelsproduktion är certifierad enligt FSSC 22000. Vi satsar mycket på hög kvalitet på våra teer och förpackningar samt på våra produktionsprocesser. Livsmedelssäkerheten kontrolleras dagligen och utvecklas ständigt. Vi följer principen för ständig förbättring både när det gäller produktkvalitet och livsmedelssäkerhet.