Reseptit

Kun kaipaat viilennystä kuumana kesäpäivänä tai vain ihanan herkkuhetken päivääsi, kokeile näitä Nordqvistin maistuvia teereseptejä!

Perinteinen jäätee

4 annosta

3 tl mustaa teetä
1 sitruunan mehu
2 rkl sokeria
4 sitruunaviipaletta
Jääkuutioita

- Kaada litra kiehuvaa vettä teen päälle, anna hautua 4-5 minuuttia ja siivilöi tee
- Sekoita sitruunamehu ja sokeri teen joukkoon ja anna juoman jäähtyä
- Tarjoa jäätee sitruunaviipaleen ja jääkuutioiden kera.

Minttujalokivi

4 annosta

0,5 litraa vettä
2-3 Smaragdi-teepussia
1/2 litraa kuplavettä
Mintunlehtiä
Jäitä

- kiehauta 0,5 litraa vettä, jäähdytä noin 80-asteiseksi
- lisää 2-3 teepussia (Smaragdi, monimakupakkauksesta Vihreä Aarre), hauduta 2 min.
- anna jäähtyä viileässä
- lisää 0,5 litraa kuplavettä, tarjoile ja nauti jäiden ja tuoreiden mintunlehtien kera.

Kirsikkainen jäätee

2 annosta

100 g kirsikoita
8 rkl aprikoosisiirappia
8 tl Kultaseni Darjeeling -teetä
1/2 sitruunan mehu
kivennäisvettä

- Pese ja kuivaa kirsikat. Poista kivet ja soseuta marjat. Sekoita kirsikkasose ja aprikoosisiirappi keskenään.
- Kaada 1/2 litraa kuumaa vettä lehtiteen päälle, anna hautua 2-3 min ja siivilöi tee. Lisää sitruunamehu joukkoon ja anna jäähtyä. 
- Sekoita kirsikkasose teehen ja jaa juoma kahteen lasiin. Täytä lasit kivennäisvedellä ja tarjoile pillin kera. 

Punainen tee-cocktail

4 annosta

5 dl valmista Earl Grey -teetä
1,5 dl aprikoosilikööriä
2,5 dl kuplavettä
1 sitruuna

- Sekoita kylmä Earl Grey -tee ja aprikoosiliiköri keskenään. Jaa neljään lasiin ja täytä lasit kuplavedellä.
- viipaloi sitruuna, lisää yksi viipale jokaiseen lasiin ja tarjoile.

Kesäunelma

6 annosta

4 rkl mustaa teetä
7,5 dl vettä
350 g mansikoita
300 g punaherukoita
2 appelsiinin mehu
1 sitruunan mehu
Kuplavettä
Sokeria oman maun mukaan
Jäitä

- Kaada kiehuva teevesi teelehtien päälle, anna hautua neljä minuuttia ja siivilöi tee kannelliseen astiaan. Makeuta tee makusi mukaan ja anna jäähtyä.
- Perkaa ja puhdista mansikat ja herukat. Paloittele mansikat.
- Sekoita appelsiini ja sitruunamehu teen joukkoon ja lisää marjat. Laita kansi päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. 
- Jaa juoma laseihin, täytä lasit kuplavedellä, lisää jokaiseen lasiin kaksi jääkuutiota ja nauti kesäpäivästä.

Kylmä Matcha Latte

1 annos

2 tl Riku-matchaa
2 dl soijamaitoa
1/2 lasia jäitä

- täytä lasi puolilleen jääkuutioita tai -murskaa
- sekoita 2 dl soijamaidon joukkoon 2 teelusikallista siivilöityä Riku –matchaa
- kaada seos jäiden päälle ja virkisty.

Kylmä Matcha Latte II

1 annos

2 tl Riku-matchaa
1/2 dl maitoa
1/3 dl keitettyä vettä

- laita maljaan 2 teelusikallista Riku –matchaa
- kaada päälle n. 0,3 dl 80-asteista vettä ja vispaa bambuvispilällä vaahdoksi
- lisää 0,5 dl maitoa, sekoita vispilällä, kumoa päälle jäitä ja tarjoile elegantisti hymyn kanssa.

Kesäinen Keisarin Morsian

Haluamasi määrä

Keisarin Morsian -teetä
Appelsiinisiivuja
Jäitä

- valmista tavalliseen tapaan Keisarin Morsian –tee, joko irto- tai pussiteestä
- jäähdytä hyvin, lisää jääpaloja tai –murskaa
- koristele appelsiinisiivuilla ja nauti kylmänä hyvässä seurassa.

Sitruunajekku

4 annosta

0,5 litraa vettä
2-3 Rooibos-pussiteetä
0,5 litraa kuplavettä
Tilkka sitruunan mehua
Sitruunaviipaleita
Jäitä

- kiehauta 0,5 litraa vettä
- lisää 2-3 rooibos-pussia (Kirpeä Kepponen / Kaikki Hauska On Hyvää Vatsalle), hauduta 2 minuuttia
- anna jäähtyä viileässä, laita joukkoon pirskahdus sitruunan mehua
- lisää 0,5 litraa kuplavettä, koristele ja nauti jäiden ja sitruunaviipaleiden kanssa.