Suomalainen tee suomalaiselta perheeltä

Suomalainen teetalo Nordqvist on toiminut jo melkein neljänkymmenen vuoden ajan. Sirpa Nordqvistin perustama yritys aloitti toimintansa vähittäiskauppaliikkeenä vuonna 1979, jolloin maustettuihin teelaatuihin ja irtomyyntiin erikoistunut liike oli uusi käsite Suomessa. Helsingin keskustassa sijainneista teeliikkeistä tarjottiin kuluttajille omaan maahantuontiin perustuen laaja valikoima sekä maustettuja että maustamattomia teelaatuja. Uusi myymälätyyppi ja teelaadut saivat innostuneen vastaanoton kuluttajilta. Tieto levisi ja kauppiaat ympäri Suomea kääntyivät Nordqvistin puoleen teehankinnoissaan. Tästä alkoi teen tuonti- ja tukkukauppa Nordqvistilla. Nykyään suomalainen perheyritys toimii jo toisessa sukupolvessa ja tulevaisuuden näkymät ovat erinomaiset. Uudet tuotanto- ja toimitilat valmistuivat Nurmijärven Ilvesvuoreen maaliskuussa 2018. Teen maahantuonnissa ja prosessoinnissa työskentelee noin 20 henkilöä. Nordqvist myy teetä Suomen lisäksi mm. Venäjällä, Baltiassa ja Japanissa.

Nordqvist ei vain osta teelaatuja maailmalta. Me luomme tuotteisiimme uutta lisäarvoa. Yhdistämme hyvään teehen muita sopivia ja herkullisia raaka-aineita. Marjat ja hedelmänpalat, kukkaset sekä erilaiset aromit ovat tärkeä osa hyvää teetä tai yrttijuomaa. Näin teenjuoja voi valita oikean teen oikeaan hetkeen. Reseptiikoissamme haluamme ottaa huomioon kuluttajien toiveet. Kokeilemme mielellämme uusia asioita, mutta vaalimme samalla parhaita reseptejämme. Haluamme, että teetä voi nauttia jokainen.

Ensisijaiset tavoitteemme ovat olleet samat yrityksen perustamisesta lähtien: laadukas ja hyvänmakuinen tee sekä tuoteturvallisuus. Me Nordqvistilla sitoudumme näihin tavoitteisiin.