Monikäyttöinen vihreä tee

Matcha-tee on helppo lisätä moniin resepteihin sen jauhemaisen koostumuksen ansiosta. Vihreä väri lumoaa kirkkaudelleen. Varsinkin vaaleissa ruoissa väri tulee kauniisti esille. Matchan avulla voi muokkata tutuista resepteistä jännittäviä, uusia versioita. Kokeile näitä jälkiruokareseptejä ja nauti matchan mausta syötävänä.


Matcha-pannacotta eli Matchacotta

Italialainen klassikko muuntuu uudeksi matchan avulla. Samettisen pehmeä matchacotta luo raikkaan makuelämyksen. Se sopii jälkiruoaksi hienonpaankin pöytään.

4 annosta

Tarvitset

3 dl punaista maitoa
4 dl kermaa
3,5 liivatelehteä
1 dl hienoa sokeria
2 tl matcha-teejauhetta (esim. Riku Matcha)
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun

Tuoreita marjoja, kuten vadelmia
Kermavaahtoa

Valmista näin

  1. Voitele kevyesti 4 annosvuokaa. Myös lasit sopivat tarkoitukseen.
  2. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  3. Mittaa kattilaan maito, kerma, sokeri, matcha ja vaniljasokeri. Kiehauta matalalla lämmöllä.
  4. Purista liivatteet ja vispaa kuumaan nesteeseen. Nosta pois liedeltä.
  5. Anna jäähtyä hetki sekoitellen ja jaa sitten seos annosvuokiin. Peitä ja nosta viileään yön yli.
  6. Tarjoa suoraan astioista tai kumoa lautasille. Tämä onnistuu parhaiten, kun lasket vuoat kuumaan veteen pariksi sekunniksi.
  7. Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla.

Matcha raaka-browniet

Matchabrowniet ovat gluteenittomia ja maidottomia, eivätkä vaadi paistamista. Sen sijaan aikaa tulee varata viilentämiseen. Nämä kaksikerroksiset herkut palkitsevat vaivan ja ovat todellista silmänruokaa.

Tarvitset

Kaakaokerros:

3,5 dl pekaani-pähkinöitä
0,75 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
16 taatelia

Matcha-kerros:

1 dl kaakaovoita
0,75 dl vaahterasiirappia
1 rkl matcha-teejauhetta

Valmista näin

  1. Rouhi pekaanit karkeaksi rouheeksi. Laita blenderiin ja lisää kaakaojauhe, vaniljasokeri ja ripaus suolaa. Lisää lopuksi taatelit ja pyöritä, kunnes aineksista muodostuu tahmea massa.
  2. Kaada kaakaotaikina suorakulmaiseen, laakeaan vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin kolmeksi tunniksi.
  3. Lämmitä kaakaovoi yhdessä vaahterasiirapin kanssa vesihauteessa, koko ajan sekoittaen.
  4. Lisää matchajauhe siivilän läpi voi-siirappi-seokseen.
  5. Nosta kaakaopohja jääkaapista ja kaada matchakerros tasaisesti sen päälle. Siirrä takaisin jääkaappiin ainakin tunniksi.
  6. Leikkaa kakkupohja neliöiksi ja tarjoa matcha-teen kanssa.