1. Etusivu
  2. - Matcha
  3. - Riku Matcha

Riku Matcha

12,11 € 10,62 €
+

Teemaailman hienoimpia erikoisuuksia. Tätä hienoa, vihreää Tencha-lehdistä jauhettua matcha teetä käytetään perinteisessä japanilaisessa teeseremoniassa.

Tuotteen kuvaus
Vihreällä teellä on aina ollut erityinen merkitys japanilaisten elämässä. Muinaisista ajoista lähtien, vihreää teetä on pidetty kaikkein luonnollisimpana teelaatuna. Jo 1300-luvulla Japanissa vihreää jauhettua teetä käytettiin rohtona, ja sitä tuotiin alun perin Kiinasta.

Matcha on olennainen osa japanilaista kulttuuria ja teeseremoniaa, mutta samaan aikaan siitä on tullut suosittu jokapäiväisessa elämässä. Juodessamme Matcha-teetä, nautimme kaikista vihreän teen hyvistä vaikutuksista, sillä jokainen suullinen Matcha-juomaa sisältää kokonaisen teelehden. Sanotaan, että kuppi Matcha-teetä luo mahdollisuuden henkiseen tasapainoon, keskittymiseen ja maltilliseen mieleen. Mikä voisi olla parempaa tässä nopeatempoisessa maailmassamme.

Keväällä huhtikuun alkupuolella, teepensaiden kasvualue on varjossa niin, että kaikki auringonsäteet eivät paista täydeltä terältä teelehdille. Tästä johtuen uusissa lehdissä muodostuu korkeampi klorofyllipitoisuus (lehtivihreä), joka taas antaa teelehdille tummemman värin ja alemman tanniinipitoisuuden.

Matcha on vihreä tee, joka on jauhettu hienoksi jauheeksi ainutlaatuisen tuotantoprosessin aikana. Sadonkorjuu alkaa toukokuussa ja vain tuoreimmat, pehmeimmät lehdet kerätään käsin. Kerätyt lehdet viedään välittömästi teetilalle, missä ne höyrytetään fermentoinnin välttämiseksi. Höyrytyksen jälkeen lehdet kuivataan ja jäähdytetään. Kuivattu lopputuote Aracha-tee leikataan pieniksi osiksi. Oksat ja varret poistetaan ja lehdet kuivataan uudelleen, josta muodostuu Tencha-tee.

Tencha jauhetaan kivimyllyillä hienoksi Matcha-jauheeksi ilmastoidussa, puhtaassa huoneessa. Yksittäinen mylly pystyy jauhamaan 40 grammaa teelehtiä tunnissa, joten pitääkseen yllä tuottavuutta Matcha-teen valmistaja joutuu käyttämään vähintään 1000 myllyä.

Ainekset: vihreä tee.

Paino: 40 g

Katso myös nämä