Varautuminen koronavirukseen

Olemme Nordqvistilla varautuneet koronaviruksen aiheuttamaan poikkeustilanteeseen jo viimeisen kuukauden ajan. Tällä hetkellä yrityksemme toimii ilman häiriöitä eikä vallitsevalla tilanteella ole välitöntä vaikutusta toimituksiin. Saatavuushaasteiden takia osa pakkausmateriaaleistamme saattaa vaihtua, säilyttäen kuitenkin samat ominaisuudet.

Niin asiakkaidemme kuin henkilökuntamme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Tässä hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa pyrimme varmistamaan, että henkilöstömme pysyy terveenä ja työkykyisenä. Olemme tehostaneet jo ennestään tarkkoja hygieniakäytäntöjämme sekä siivousta, rajoittaneet kokoontumisia ja matkustamista, siirtäneet tapaamiset verkkoon sekä kieltäneet ulkopuolisten toimijoiden vierailut tehtaallamme.

Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja teemme tarvittavia toimenpiteitä nopeasti. Noudatamme THL:n ja Suomen hallituksen virallisia suosituksia ja ohjeita.   

Pidetään siis huolta toisistamme, autetaan lähimmäisiämme ja puhalletaan yhteen hiileen!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

TeaTruck vauhdissa jälleen vuonna 2020

Teen ystäville ilouutisia! Nordqvistin TeaTruck lanseerattiin käyttöön kesällä 2019. TeaTruck on kiertänyt ilahduttamassa ihmisiä kesän tapahtumissa ja sen on voinut bongata esimerkiksi Hernesaaren Rannasta, Weekend- ja Flow -festivaaleilta sekä urheilutapahtumista. TeaTruckissa tarjoillaan vuodenajan mukaan joko kylmää tai kuumaa juotavaa sekä pientä purtavaa.

TeaTruckin matka jatkuu vuonna 2020, tule nauttimaan maistuvista uutuuksista! Tarkemmat aikataulut päivittyvät lähempänä sosiaalisen median kanaviimme sekä nettisivuillemme.

Tea Truck

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nordqvist Oy:n tiedote liittyen Finnwatchin 16.10.2019 julkaisemaan teeraporttiin

Finnwatchin 16.10.2019 julkaisemassa intialaisia sekä srilankalaisia teetiloja koskevassa raportissa on tuotu esiin epäkohtia teetilojen sosiaalisen vastuullisuuden toteutumisessa. Osa tiloista toimittaa teetä myös Nordqvist Oy:lle. Nordqvist Oy pitää raporttia ja Finnwatchin tutkimustyötä äärimmäisen tärkeänä ja olemme auttaneet Finnwatchia heidän työssään alusta alkaen tarjoammalla avoimesti listan kaikista srilankalaisista sekä intialaisista teetiloista, joilta kumppanimme meille teetä ostavat.

Neljänkymmenen toimintavuotensa aikana Nordqvist on tehnyt jatkuvaa yhteistyötä ulkomaalaisten yhteistyökumppaneidensa kanssa yhteiskuntavastuullisuuteen liittyvien asioiden saralla. On jokaisen etu, että teetä viljellään kestävän kehityksen ja sosiaalisen vastuun mukaisesti luontoa sekä ihmisiä kunnioittaen ja tämä on aina ollut toimintaamme ohjaava tekijä. Kovan vastuullisuustyön tuloksena Nordqvistin vastuullisuusohjelman katsottiin Finnwatchin mukaan olevan vertailujoukossaan hyvää luokkaa.

Nordqvist vaatii strategisilta tavarantoimittajiltaan SA8000-sertifikaatin ja olemme asettaaneet itsellemme tavoitteeksi, että vuoteen 2025 mennessä kaikki sosiaalisen vastuullisuuden riskialueilta tuleva tee ja rooibos olisi Rainforest Alliance- tai Reilu kauppa -sertifioitua. Uskomme, että tämä on paras tapa turvata ostamamme teen ja rooiboksen eettisyys sekä samalla tarjota kuluttajille laaja valikoima laadukkaita teetuotteita. Nordqvist tulee myös jättämään hakemuksen Amfori BSCI:n sekä BEPI:n jäseneksi liittymisestä 1.1.2020 alkaen. Uskomme, että jäsenyys edesauttaa meitä parantamaan toimitusketjumme läpinäkyvyyttä sekä varmistamaan toiminnan vastuullisuuden.

Nordqvist kokee, että paras tapa taata eettisesti tuotettu tee sekä sosiaalisen vastuun täyttävät työskentelyolosuhteet teetiloilla, on käyttää kolmannen osapuolen sertifiointijärjestelmää eli Rainforest Alliancea tai Reilua kauppaa. Tällä hetkellä kaikesta Sri Lankasta ostamastamme teestä Rainforest Alliance -sertifioitua on 70%, vuonna 2020 yli 95% ja vuonna 2021 tavoitteemme on päästä 100%:in. Intiasta ostamastamme teestä Rainforest Alliance- tai Reilu kauppa -sertifioitua on tällä hetkellä 30% ja ensi keväänä noin 95%.

Haluamme vielä painottaa, että Nordqvistille ei tule teetä Finnwatchin raportissa käsiteltäviltä srilankalaisilta teetiloilta (Opata Estate ja Pedro Estate). Raportissa käsiteltyjen intialaisten teetilojen osalta tulemme aloittamaan selvitystyön epäkohtien kehittämiseksi yhteistyössä intialaisten kumppaneidemme, Reilun kaupan sekä Rainforest Alliancen kanssa. Koemme, että yhdessä kehittäminen tilanteen parantamiseksi on kaikkien osapuolten kanssa huomattavasti parempi vaihtoehto kuin ostojen yhtäkkinen lopettaminen kyseisiltä tiloilta.

Tiedostamme myös, että teenviljelyllä sekä siihen liittyvällä tuotantoketjulla on vaikutus ilmastoon. Nordqvistin oman tuotantolaitoksen hiilijalanjälki laskettiin sisäisesti syksyllä 2018 ymmärtääksemme paremmin toimintamme ympäristökuormitusta. Tätä kautta olemme voineet kehittää toimintaamme entistäkin ympäristöystävällisempään suuntaan. Olemme lanseeranneet tänä syksynä uuden Luonnon Tee -sarjan, jonka tuotteissa käytetyn teen ja rooiboksen hiilijalanjälki on laskettu ja hyvitetty koko elinkaaren ajalta eli ”cradle to grave” -ajattelun mukaisesti. Tuotteiden hiilijalanjälki on laskettu, vahvistettu sekä hyvitetty suomalaisen Nordic Offsetin toimesta Intian Namakkalissa sijaitsevaan uusiutuvan energian projektiin. Lisäksi omassa tuotantolaitoksessaan Nordqvist on jo valinnut 100% uusiutuvan energian käytön energialähteenä, ja 95% lämmöntuotantoon käytetyistä polttoaineista on biopohjaisia. Osa tehtaan sähköenergiasta tuotetaan katolle asennettujen aurinkopaneelien avulla.

Otamme raportin tulokset vastaan niiden vaatimalla vakavuudella ja aloitamme välittömästi kehitystoimet kumppaneidemme kanssa epäkohtien parantamiseksi. Tulemme myös seuraamaan ja vaatimaan aktiivisesti Finnwatchin esittämien korjausehdotusten toteutumista käytännössä. Raportissa ilmenneet epäkohdat teetiloilla kertovat ennen kaikkea syvistä ongelmista globaalissa maailmanmarkkinassa, jossa itse tuottajan saama korvaus raaka-aineesta ei ole riittävä korvaamaan työntekijöille heidän kovasta työstään ansaitsemaansa palkkaa. Lisäksi ongelmien taustalla ovat mm. naisten heikko asema kehittyvissä maissa, syvään juurtuneet kulttuurilliset ongelmat sekä paikallinen lainsäädäntö.

Yrityksemme kokonaisvaltaisiin yhteiskuntavastuullisuustavoitteisiin eli CSR-raporttiimme voi tutustua täältä.

Kunnioittaen,

Riku Nordqvist
Managing Director
Nordqvist Oy

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uusi tehdas Nurmijärvellä kasvattaa tuotantoa

Nordqvist Oy:n Nurmijärven Ilvesvuoreen noin 3 000 neliön suuruinen tehdas valmistui helmi-maaliskuussa 2018 ja toiminta käynnistyi maaliskuussa. Uusi ja moderni tuotantotehdas lisää teetehtaan kapasiteettia ja näin pystymme entistäkin tehokkaammin vastaamaan voimakkaaseen teenjuonnin lisääntymiseen. Uusi tehdas antaa valmiudet laajentaa toimintaa ja myös uudet hankinnat ovat mahdollisia.

Ilvesvuoren sijainnin etuna on logistiikka, sillä se sijaitsee Hämeenlinnantien ja Helsinki-Tampere –moottoritien varrella, sopivan matkan päässä pääkaupunkiseudusta.  Kasvun jatkuessa Nordqvist tulee työllistämään myös Nurmijärven aluetta.

Suomalaisena teetehtaana meille on ehdottoman tärkeää pitää tuotanto pääosin Suomessa. Nordqvist työllistää tällä hetkellä noin 25 henkilöä ja vie teetä myös Venäjälle, Baltiaan, Iso-Britanniaan sekä Japaniin.